Op woensdag 12 oktober rijden we verder naar het Grampians National Park. Het park werd me aangeraden door twee heel toffe dames uit Hoogstraten, die hier eerder zijn geweest. We rijden tot aan het Wonderland Carpark (de naam alleen al 😊). Door de mindere weersomstandigheden was enkel het pad naar de pinnacle open. Doen dus!

Net zoals in de Blue Mountains kreeg ik een heel ander uitzicht dan bij goed weer.

Het weer sloeg halverwege de tocht om en maakte er een hele belevenis van, amai! (Mijn Nederlandse medereizigers wezen me erop dat dit blijkbaar een stopwoordje is onder Vlamingen. Dat weten we dan ook weer…)

De staat Victoria krijgt door het weerfenomeen La Niña bakken regen te verduren. Het regende die middag onophoudelijk en onze wandelwegen veranderden in kleine riviertjes, het bescheiden watervalletje onderweg in een klaterende waterval.

Supercontent dat ik de top heb bereikt samen met mijn klimbuddy Benno. Gelukkig kunnen we rekenen op onze reisleider Floris en enkele doorwinterde wandelaars in de groep die ons bijstaan om de zondvloed over te steken. Bedankt Freek en Robert :-p!
En toen kwam eindelijk de bus terug in zicht. Halleluja, we hebben het gehaald!

Onze accommodatie is simpel en goed: eigen bereide BBQ (nee, ik hou nog steeds niet van koken, maar Floris en buschauffeur James gelukkig wel 😉) en kangoeroes in de tuin. Wat wil een mens nog meer?

Op donderdag 13 oktober rijden we via het stadje Halls Gap door naar Adelaide. In Halls Gap lagen zandzakjes aan de deuringangen en hoorden we dat de inwoners waarschijnlijk gingen worden geëvacueerd. Toch blij dat we snel kunnen doorrijden naar het volgende territory: South Australia.

Onderweg houden we halt aan het Loch Iel Lake Reserve, het roze zoutmeer. Het meer krijgt zijn roze kleur door een combinatie van algen en bacteriën. Wat verderop zien we graansilo’s met fraaie beschilderingen.

We houden een korte stop in Bordertown, een stadje dat er enkel is om – je raadt het al – de grens aan te geven. Na een zeven uur durende busreis komen we na een laatste stop op Mount Lofty toe in Adelaide. De binnenstad van Adelaide – het CBD of Central Busness District – wordt omzoomd door een groene, vierkante gordel.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *