We volgen op dinsdag 11 oktober The Great Ocean Road. Deze loopt van Melbourne tot Peterborough en zorgt voor spectaculaire zichten op de Australische kust van het territory Victoria. De route is 241 kilometer lang en startte oorspronkelijk als een project om werkgelegenheid te creëren voor de oudgedienden van WWI.

Een eerste stop brengt ons bij een chocolaterie. Als Belg én als chocoladeliefhebber ging ik natuurlijk op zoek naar Australisch lekkers, dat ik gelukkig ook heb gevonden. (Kwestie van de verslaving in stand te houden 😊) Hier krijgen ze blijkbaar wat hulp van Oompa Loompa’s.

Langs deze weg leven koala’s in het wild en we hadden het geluk er enkele te zien. We vervolgen de weg door een stukje regenwoud met mooie varens. De Twaalf Apostelen (The Twelve Apostles) is een rij van acht kalkzandsteenrotsen die vlak voor het zandstrand van het nationaal park Port Campbell opsteken uit zee.

We hielden een laatste stop aan het The Bay of Islands Coastal Park vooraleer Warrnambool binnen te rijden voor de overnachting. 15 kilometer buiten Warrnambool ligt het Tower Hill Reserve. De wandeling die we daar maken op woensdag 12 oktober brengt ons bij de uitgedoofde vulkaankrater en onderweg zien we kangoeroes.
Echt Australië! 😊

The Bay of Islands
Tower Hill Reserve

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *