Waw, wat een aangename stad is Sydney! Maandag 3/10, onze eerste dag in Sydney, werden we op sleeptouw genomen door onze reisleider Floris voor een fantastische stadswandeling. Na een lunch aan de kade langs het Opera House liepen we via Circular Quay naar de Harbour Bridge. Daar nam ik deel aan een drie uur durende ‘Twilight’-wandeling. Een goede manier om de brug langs alle kanten te bekijken (ook het logistieke gedeelte onderaan) en de zon te zien ondergaan over deze miljoenenstad.

De coastal walk van Coogee naar Bondi op dinsdag 4/10 is legendarisch en zo voelde het ook. Onder een mooi lentezonnetje kwamen we toe op het iconische Bondi Beach, waar we een frisse duik namen. We waanden ons even echte ‘surfies’. Het weerbericht waarschuwde voor ‘gevaarlijke golven’ en we ondervonden dat je die beter serieus neemt. Wat een kracht!

Daarna nog met de ferry naar Manly, een hippe locatie aan één van de stranden van het centrum van Sydney. Dit leverde mooie foto’s op van ‘Sydney by night’.

Voor het bezoek aan het National Park Blue Mountains op woensdag 5/10 zat het weer een beetje tegen. De rotsformatie The Three Sisters verdween in de mist en op het einde van de wandeling waren we net zo nat als de Bridal Veil Falls langs de Leura Cascades Track.

1: zo zag ik het / 2: zo kan het eruit zien

De legende rond ‘The Three Sisters’ lees je hier.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *