Uit Sydney vertrokken naar Hobart in Tasmanië. De rest van de reisgroep – allemaal Nederlanders – weet uiteraard dat Abel Tasman in 1642 de eerste Europeaan was die er aan land kwam 😊

Op donderdag 6/10 het Freycinet National Park bezocht met de Wineglass Bay. De naam inspireerde eerder om de lodge te gaan verkennen in plaats van het park, wat op dat moment een uitstekende keuze bleek.

Tasmanië is groen, wijds en straalt rust uit. Aan prachtige baaien en stranden geen gebrek. Hier en daar geven ze restaurantjes wel heel bijzondere namen.

Aan de Bay of Fires (vrijdag 7/10) genoten we van een strandwandeling over de rotsen. Vele rotsen hebben een oranje kleur, maar de naam verwijst eigenlijk naar de kampvuren van de lokale bevolking die door de kolonisten werden gespot vanop zee.

’s Avonds verwelkomde een feeërieke regenboog ons in Hobart. Het begin van beter weer! Aan de kade nog even het standbeeld van Tasman bewonderd en daarna gezellig gegeten in The Wahler, één van de typische restaurantjes.

En op zaterdag 8/10 is het dan eindelijk zover: kangoeroes gezien! Maar we zijn in Tasmanië, dus ook de Tasmaanse duivel kon niet ontbreken. De vele dieren waaronder wombats en emoes zagen we in het Bonorong Wildlife Sanctuary, net buiten Hobart.

Op naar Melbourne voor nog meer avontuur!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *